28 Ağustos 2014 Perşembe

KIYMALI POĞAÇA


 Malzemeler: 10-12 adet için

1 çorba kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı un
yarım su bardağından az zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta



 İç için:

150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
pulbiber karabiber tuz
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı









Ilık sütü bir kaseye dökün üzerine kuru mayayı ve şekeri ekleyip kabarmasını bekleyin.
Yoğurma kabına unu alın sırasıyla zeytinyağı tereyağı tuzu yumurtayı ekleyin.
Mayalı sütü de ekleyip yoğurun ,yumuşak bi hamur elde edin..
Hamuru yarım saat kabarmaya bırakın..

Bu sırada iç malzemsini hazırlayın.
Soğanları ince ince doğrayın 2 ymek kaşığı sıvıyağda biraz kavurun
 Kıymayıda ekleyip  baharatlarla birlikte harmanlayın.

Dinlenen hamuru resimdeki gibi hazırlayın.
Üzerine yumurta sarısını sürün.
200 derece fırında pişirin...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder