26 Ağustos 2014 Salı

EKLER PASTA





Malzemeler: (18-20 adet)


Hamuru İçin:

1 bardak su
75 gr   snayağı
1 su b. un
3 yumurta

Kreması için :

2 su b. süt
2 yemek kaşuığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sanayağı
1 kahve fincanı  hazır krema

Üzeri için:

2 su bardağı süt
1 paket çikolata sos






Su ile yağı kaynatarak içine un ekleyin, kısık ateşte 5 dk karıştırın.
Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker yedirin.
Krema sıkma torbasıyla şekil verin.
Soğuk fırında 200 derecede pişriin.
Ekler hamurları soğuyunca bıçakla aralarını açın.

Bu arada kreması için tencereye sütü alın unu ve nişastayı ekleyip ezin.
Ocağın altını açın şekeri ekleyin devamlı karıştırarark pişirn.
Margarini de ekleyip koyu kıvamını alınca altını kapatın.
En son vanilya ve hazır kremayı ekleyip çırpın. İç kreması hazır.
Arasını açtığınız ekler hamurlarını doldurun.
Çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirin ve ekler hamurlarının  üzerine paylaştırın.
Soğuk olarak servis edin...

Afiyet olsunn (:





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder