19 Kasım 2014 Çarşamba

ELMALI TATLI




Malzemeler:

Tabanı için:

1 paket petibör bisküvi
3 elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı fındık yada ceviz



 Üzeri için:

4 bardak süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemk k.nişasta
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı



Bisküvileri bütün kırarak borcama yerleştirin.
Tavaya fındıkları alıp biraz kavurun.
Rendelenmiş elma ve şekeri ekleyip yumuşamasını sağlayın.
Ocaktan almadan tarçını ekleyip 2 dk daha pişirin.
Karışımı bisküvilerin üzerine yayın.
Tencereye bir bardak sütü alıp; unu nişastayı ve pirinç ununu alın iyice ezin.
Tencereyi ocağa alınca kalan sütü ve diğer malzemeleri ekleyip,kıvam alana kadar karıştırın.
Sıcakken dökün,tarçın serperek soğuk
servis edin...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder