18 Kasım 2014 Salı

MIHLAMA (KUYMAK)




Malzemeler:

3 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı su ve süt karışımı (süt olmayablir)
tuz



Önce tereyağını tavaya alıp kızdırın yakmadan  kaynamasını sağlayın.
Ardından mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
Su ve süt karışımını ekleyip,karıştırıp kaynatın.
Kaynayınca içine peynirini atın ocağın altını iyice kısın, peynirin erimesini sağlayın.
Tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte pişirin.
Tereyağının üzerine  çıkması gerkiyor..
Soğutmadan kahvaltı masanaızda yerini alsınn  (:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder