29 Aralık 2014 Pazartesi

ZEYTİNLİ AÇMA




Malzemeler:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
3,5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Çörek Otu

1 kase dolusu zeytin
2 yemek kaşığı zeytin yağı




 Çekirdeği cıkarılmış zeytinleri ,zeytinyağı ile rondodan geçirin.
Ilık süt ve ılık suya bir paket yaşa maya ve 1 yemek kaşığı şeker ilave edip 15 dk bekletin.
Yoğurma kabında unun ortasını açın ve sıvı yağ  2 yemek kaşığı şeker, tuz ve kabaran mayayı ekleyin.











Ele yapışmayan hamur elde edin yaklaşık 40 dk mayalanması için hamuru bekletin.
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp uzunlamasına açın.Zeytinli karışımdan koyun.
Bükerek rulo yapıp sarın. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin.
180 derece fırında pişirinnn.. Afiyet Olsunnn...














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder