26 Ocak 2014 Pazar

MALAY




Zonguldak yöresine ait olan Malay; Eskisi kadar pek sık yapılmasa da unutulmuş değil ; Zonguldak mutfağının vazgeçilmez ve çok sevilen bir lezzeti..
Sizde denemek istiyorsanız buyrun tarife :))

Malzemeler:

Yarım kilo mısır unu
Yaklaşık 5 su bardağı su
Tuz

Üzeri için:
Erimiş 50gr Tereyağı
Kavrulmuş Ceviz

Yanında ise ; Yoğurt  tavsiye edilir :)

Suyu tencereye alın ve tuzunu ekleyin.
Kaynayan suya yavaş yavaş mısır ununu ekleyin.
Tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvamda olması gerekiyor ,bunu için biraz kuvvet gerekli
10-15  dk civarı karıştırdıktan sonra yumuşak bir kıvam alan malayı ocaktan alın.
İki kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçaları servis tabağına alın.
Üzerine tuzla eritilmiş tereyağını gezdirin.
İsteğe bağlı cevizi tereyağına ekleyip kavurun ve yine üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder