3 Eylül 2014 Çarşamba

TAHİNLİ KURABİYE



Malzemeler:

1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak)
1 paket vanilya
1 yumurta akı


1 çay  bardağı tahini ve 1 çay bardğı pudra şekerini kaşık yardımıyla birbirine yedirin.
Sıvı yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip, malzeme birbiriyle özdeşlenene kadar karıştırın.
Unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edin.
Elinizde ceviz büyüklüğünde yuvarlak parçalar yapıp tepsiye dizin.
Üzerlerine yumrta akını fırça yardımıyla sürün.Fındık yada ceviz serpin .
160 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeleriniz pembeleşene pişirin.
Tamamen soğumadan servis tabağına almayın dağılan bir kurabiyedir. ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder