Malzemeler:
3 adet yufka
1 yumurta
3 yemek
kaşığı sıvıyağ
2 yemek
kaşığı yoğurt
Susam
İçi için:
2 adet patlıcan
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Pul biber karabiber tuz
2 adet patlıcan
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Pul biber karabiber tuz
Patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletin.
Soğanları sıvıyağda hafif kavurun üzerine patlıcanı ekleyip yumuşayıncayakavurun
Baharatlarını da ekleyip soğumaya bırakın.
Yufkanın
üzerine sürülecek olan yumurtanın akını, sıvıyağı ve yoğurdu çırpın.
Her bir yufkaya bu karışımdan sürün.
Uzun şeritler halinde kesin.
Şeritlerin ucuna iç malzemesini koyun.
Bir sağa bir sola üçgen olacak şekilde sarın.
Üzerine yumurtanın sarısını sürün. Fırına atın...
Her bir yufkaya bu karışımdan sürün.
Uzun şeritler halinde kesin.
Şeritlerin ucuna iç malzemesini koyun.
Bir sağa bir sola üçgen olacak şekilde sarın.
Üzerine yumurtanın sarısını sürün. Fırına atın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder