2 Haziran 2014 Pazartesi

UN HELVASI ( SIVIYAĞ İLE)




Bu un helvasını denediğinizde çok seveceksiniz eminim :) Aslında bir çok farklı tarifi var, genellikle margarin ile yapılır.Bu tarifte sıvıyağ ile güzel oldu.Siz su yerine süt tercih edebilirsiniz,ama su ile yapılanı daha çok beğenildi.


Malzemeler:

1,5 su bardağı un
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
1 su bardağından biraz az toz şeker
2 bardak su
Arzuya göre ceviz yada fındık


Öncelikle tavaya sıvıyağı döküp ısıtın.
Unu ekleyerek 30 dk civarı önce orta, sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak unu kavurun.
Unun rengi karamelize olacak ve mis gibi kokusu çıkana kadar karıştırın.
Bir kısım fındığı ekleyin.
Hemen ardından tencereye suyu ve şekeri alın ısıtın.
Su ısınınca kavurduğunuz una yavaş yavaş ekleyin.
Un kısa sürede su ile karışarak helva halini alacaktır.
İstediğiniz şekli verin ılık ya da soğuk olarak servis edin.. :)

Afiyett olsunnnn ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder