4 Temmuz 2014 Cuma

ISPANAKLI PASTA




                                                                                  Malzemeler: 

 1 su bardağı haşlanmış ve püre edilmiş ıspanak sadece yaprakları olacak sapı kullanılmıyor.
 1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
yarım su bard. süt
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un 
krem şanti (1 su bardağı süt)


 
  Yumurtaları ve şekeri güzelce çırpın, diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyin.
   En son püre halindeki ıspanağı da ilave edin kek hamuru hazır.
   200  derece ısınmış fırında pişirin
   Pişen kekin kenarlarından bir parça ayırıp soğuyunca ufalayın ( kolay ufalamak için fırında biraz     kurutabilirsiniz).
   Daha sonra kekin ister arasına isterseniz üzerine krem şantiyi güzelce yayın.
   Ayırmış olduğunuz kek kırıntıları ile  üzerini süsleyin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder