Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış ve püre edilmiş ıspanak sadece yaprakları olacak sapı kullanılmıyor.
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
yarım su bard. süt
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
krem şanti (1 su bardağı süt)
Yumurtaları ve şekeri güzelce çırpın, diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyin.
En son püre halindeki ıspanağı da ilave edin kek hamuru hazır.
200 derece ısınmış fırında pişirin
Pişen kekin kenarlarından bir parça ayırıp soğuyunca ufalayın ( kolay ufalamak için fırında biraz kurutabilirsiniz).
Daha sonra kekin ister arasına isterseniz üzerine krem şantiyi güzelce yayın.
Ayırmış olduğunuz kek kırıntıları ile üzerini süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder