2 Haziran 2014 Pazartesi

ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI



 Malzemeler:

1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı şehriye
2 yemek kaşığı un
1 litre kadar su
üzeri için tereyağı


Bir kabın içerisinde yumurta yoğurt ve unu kıvama gelinceye dek çırpın.
Tencereye suyu koyup yaptığınız karışımı ekleyin.
Sonra ocağımızı yakıp karıştırmaya devam edin.
Kaynayana kadar karıştırın ( şehriyeyi önceden sıcak suda bekletirsenz pişmesi daha kolay olur ) Kaynadıktan sonra şehriyeleri de koyup karıştırmaya devam edin.
5 dk kadar karıştırıp ocağın altını kapatın.
Üzeri için eritilmiş tereyağı ekleyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder