5 Haziran 2014 Perşembe

PATLICAN SEFASI



Malzemeler:

4 adet patlıcan (8 adet çıkıyor)
1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı pulbiber ve tuz (patlıcanları soslamak için)
2 adet domates
4-5 adet sivribiber

Köftesi için:

250 gr kıyma
1 yemek kaşığı galeta unu yada un
1 kase bayat ekmk içi (rondo)
1-2 diş sarımsak (rende)
yarım soğan rendesi
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tutam ince doğranmış maydanoz
pulbiber-karabiber-tuz
1 yemek kaşığı salça
kaşar rendesi


Patlıcanları ortadan ikiye bölün içlerini oyun.
Sıvıyağ tuz ve pulbiber karışımını patlıcanların altına üstüne sürün fırında yarım saat kadar pişirin . Köfte malzemelerinin hepsini yoğurun fındık büyüklüğünde hazırlanan köfteleri sıvıyağda kızartın.
Ayrı bir tavada ince doğranmış biberi biraz kavurun üzerine yine ince doğranmış domatesleri ve kızartmış olduğumuz köfteleri de ilave edin.

Bahartlrını eklemeyi unutmayın.
Fırından alınan patlıcanların içine bu harçtan yerleştirin.
Tavada 1 yemk kaşığı salçaya 1 su bardağı su ekleyin kaynayınca patlıcan tepsisine dökün
( patlıcanların  üzerine dökmeyin).

Tekrar fırına atın 20 dk civarı piştikten sonra üzerine kaşar rendeleyin tekrar fırında 5 dk bekletin.Kaşar rendesi eriyince servise hazır..

NOT: Bu tarifte patlıcanları önce fırında pişirdim; dilerseniz sıvıyağda kızartın patlıcan daha yumuşak olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder