Malzemeler:
4 adet yumurta
4 Türk kahve fincanı şeker
4 Türk kahve fincanı un
1 Türk kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
Pastanın keki için önce yumurta sarıları ile şekeri iyice çırpın
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bir fiske tuzla blendr ile krema haline getirin.
Yumurta sarısının üzerine un k.tozu ve su ekleyin tekrar çırpın.
Son olarak yumurta beyazı ekleyin cok az çırpın.
Yağlanmış yuvarlak borcama dökün.
Isınmış fırına atın.
Kreması için:
1 paket vanilyalı pasta kreması ( 1 su bardağı
süt)
1 paket kremşanti ( 1 su bardağı
süt)
1 su bardağı süt (keki ıslatmak
için)
1 kase çilek ( arasına koymak için)
1 kase çilek ( rondodan geçirilir 2
kaşık şeker ile karamelize edilir)
Süslemek için muz çilek damla
çikolata vs.Pastanın keki için önce yumurta sarıları ile şekeri iyice çırpın
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bir fiske tuzla blendr ile krema haline getirin.
Yumurta sarısının üzerine un k.tozu ve su ekleyin tekrar çırpın.
Son olarak yumurta beyazı ekleyin cok az çırpın.
Yağlanmış yuvarlak borcama dökün.
Isınmış fırına atın.
Pandispanyamız kabarıp üzeri renk
alana kadar kesinlikle fırını açmayın.
Yoksa pandispanyanız sönebilir yani
kabarsa bile inebilir.
Pandispanyamızı fırından çıkarmadan bir kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
Pandispanyamızı fırından çıkarmadan bir kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
Soğuyan pandispanya kekini ikiye bölün sütle iki tarafını ıslatın.
Arasına pasta kreması ve çilek dilimleri koyun.
Üzerini kremşantiyyle kaplayın.
İsteğinize göre süsleyinn..
Üzerini kremşantiyyle kaplayın.
İsteğinize göre süsleyinn..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder