4 Haziran 2014 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTA



Malzemeler:

4 adet yumurta
4 Türk kahve fincanı şeker
4 Türk kahve fincanı un
1 Türk kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu

 Kreması için:

1 paket vanilyalı pasta kreması ( 1 su bardağı süt)
1 paket kremşanti ( 1 su bardağı süt)
1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 kase çilek ( arasına koymak için)
1 kase çilek ( rondodan geçirilir 2 kaşık şeker ile karamelize edilir)
Süslemek için muz çilek damla çikolata vs.

Pastanın keki için önce yumurta sarıları ile şekeri iyice çırpın
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bir fiske tuzla blendr ile krema haline getirin.
Yumurta sarısının üzerine un k.tozu ve su ekleyin tekrar çırpın.
Son olarak yumurta beyazı ekleyin cok az çırpın.
Yağlanmış  yuvarlak borcama dökün.
Isınmış fırına atın.
Pandispanyamız kabarıp üzeri renk alana kadar kesinlikle fırını açmayın. 
Yoksa pandispanyanız sönebilir yani kabarsa bile inebilir. 
Pandispanyamızı fırından çıkarmadan bir kürdan  batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
Soğuyan pandispanya kekini ikiye bölün sütle iki tarafını ıslatın.
Arasına pasta kreması ve çilek dilimleri koyun.
Üzerini kremşantiyyle kaplayın.
İsteğinize göre süsleyinn..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder