5 Haziran 2014 Perşembe

KAVALA KURABİYESİ

 

Malzemeler:

1 su bardağı badem
125 gr yumuşak tereyağı
1 paket vanilya
1 yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından biraz az pudra şekeri
Aldığı kadar un ( 2-2,5 su bardağı)
Üzeri için pudra şekeri




Bademleri çok ince olmyacak şekilde  rondodan geçirin.
Bademleri un ile beraber tavada unun kokusu çıkana ve hafif sararana kadar devamlı karıştırarak kavurun.
Yoğurma kabında şeker,yumurta akı ve tereyağını iyice birbirine yedirin.
Kavrulmuş malzemeyi, k.tozu ve vanilyayı da ekleyin,yoğurun.
Un ilavesi gerekiyorsa yeniden kavurmaya gerek yok ekleyebilirsiniz.



Hamuru 15 dk dinlendirin.
Merdane ile açın.
Kalıp yada su bardağının yarısıyla ay şeklinde kesin.
180 derecede hafif rengi dönene kadar pişirin.
Soğuyunca pudra şekeriyle servis yapın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder