16 Temmuz 2014 Çarşamba

İÇLİ (HURMALI) TATLI




Malzemeler:

8-10 adet hurma ( çekirdeğinden ayrılmış ikiye bölünecek)
125 gr margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
2.5 yemek kaşığı irmik
1 vanilya
1 kabartma tozu
aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olana kadar)

Şerbeti için:

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 dilim limon



Önce su  ve şekeri tencereye alın kaynamaya başlayınca limon dilimi ekleyin
Şerbeti ılımaya bırakın..

Yumurtayı bir kasede çırpın 1 tatlı kaşığı kadar kenara ayırın 1 tatlı kaşığı sıvıyağla karıştırın.
Hamur için margarin, sıvıyağ ,pudra şekeri ve toz şekeri krema halini alana kadar ezin.
Üzerine yumurta, irmik ve vanilyayı ekleyin tekrar yoğurun.
En son un ve k.tozu ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edin.
Cevizden biraz büyük hamurların içine yarım hurma yerleştirin üzeri kapatın
Çatal yardımıyla kesikler atın, yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine kenara ayrılmış olan sıvıyağlı yumrta sürün..
Fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Ilık hale gelen şerbeti ılık olan tatlının üzerine dökün.
Soğuk servis edin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder