7 Şubat 2014 Cuma

AĞLAYAN PASTA



Malzemeler:

3 Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı sanayağı
3 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
2 Su Bardağı Un

Islatmak İçin:
1-1,5 Su Bardağı Süt

Üzeri İçin:
Bir Poşet Toz Şanti
Bir Su Bardağı Süt
Çikolata Sos


Geniş bir kabın içine şeker ve yumurtayı alın mikserle köpürene kadar çırpın.
Daha sonra sıvıyağ, süt, kakao koyup karıştırın.
Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin yağladığınız kek kalıbına harcı dökün.
180 derecede ısıtılmış fırında pişirip dinlenmesi için kenara alın.
Keki ıslatmak içinde üzerine süt gezdirin.
Krem şantiyi sütle çırpıp sütünü çekmiş olan kekin üzerine sürün.
Çikolata sosunu da üzerine dökerek güzel bir görünüm elde ediN.
Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder