26 Ocak 2014 Pazar

ÇİKOLATA (Glazürlü) PASTA



Canım Babacığımın 51.yaşı için bu pastayı yapmak istedim ..Pasta yapmak harika hissettiriyor ,birde sevdiklerin için yapıyorsan hele nasıl da mutluluk verici..Allah babalarımızı başımızdan eksik etmesin inşallah..


Malzemeler:

Pandispanya için :
4 adet yumurta
4 türk  kahve fincanı şeker
4 türk kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 paket kabrtma tozu


Kreması için:
1 paket pasta kreması
1 paket kakaolu krem şanti
2 su bardağı süt (şanti için)
1 su bardağı süt (keki ıslamak için)
bitter çikolata

Üzeri için:
1 paket  siyah glazür 
rendelenmiş çikolata


Pastanın keki için önce yumurta sarıları ile şekeri iyice çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bir fiske tuzla blendr ile krema haline getirin.
Yumurta sarısının üzerine un k.tozu ve su ekleyin tekarr çırpın.
Son olarak yumurta beyazını ekleyin cok az daha çırpın.
Yağlanmış tepsiye pandispanyayı dökün.
Isınmış fırına atın.

Soğuyan pandispanyayı süt ile ıslayın ben sütün içine muz rendesi ekleyerek ıslatıyorum güzel oluyor.
Kakaolu kremşantiyi ara katına kullanın ve bitter çikolata parçalarını yerleştirin.
Arzuya göre mevsim meyveleride ekleyebilirsiniz.
Üzerini vanilyalı pasta kreması ile kaplayın.
Sonra eritilmiş glazürü donmadan hızlıca pastanın üzerine dökün.
(Glazürün yapılışı paketin arkasında yazıyor.)
Üzerini rende çikolata ile süsleyin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder