26 Ocak 2014 Pazar

ELMALI CEVİZLİ KURABİYE



 Malzemeler:

 125 gr. tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağından biraz az nişasta
1 çay bardağı sıvıyağ
3.5 su bardağı un
1 paket k. tozu
1 vanilya

İç Malzemesi için:

3 adet elma
4 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz

Bütün hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin..
Unu yavaş yavaş ekleyin miktarı kıvamına göre değişebilir.
Hamuru biraz dinlendirin; bu arada iç harcı hazırlayın.
Elmayı rendeleyin,şekeri katın, suyunu çekip karamelize olana kadar pişirin..
Tarçın ve cevizini de ekleyip soğumaya bırakın.
Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parça alıp, açın.
Uç kısmına boylamasına, bıçakla çizikler atın.
Boş kalan kısma elmalı cevizli içten koyup sarın.
Hafifçe  büküp ay şekli verin.Yağlanmamış tepsiye dizin.
180 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.(Kurabiye soğuk olacak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder