26 Ocak 2014 Pazar

VİŞNE SOSLU CHEESECAKE



İşyerindeki arkadaşlarımın çok beğendiği bi cheesecake oldu buyrun tarifee :)

Malzemeler:

Tabanı için:
1,5 paket burçak bisküvi
50 gr erimiş tereyağı
2 yemek kaşığı süt

İç Dolgusu 1 için:
2 yumurta beyazı
3 çorba kaşığı toz şeker

İç Dolgusu 2 için:
1,5 kahve fincanı şeker
2 yumurta
Bir kase dolusu labne
1 kahve fincanı krema
1 çorba kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
1 vanilya

Vişne Sosu için:

1 vanilyalı puding
3 su bardağı vişne suyu





Bisküvileri rondodan geçirin.
Tereyağını eritin, süt ile birlikte bisküviye ekleyin.
Yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba harcı koyun ve elinizle iyice bastırın.
Yarım saat buzdolabında bekletin.

İç dolgusu için ilk olarak 2 yumurta beyazıyla 3 kaşık şekeri mikserleyin,kenarda bekletin.
İkinci olarak 1,5 kahve fincanı şekerle 2 yumurtayı da mikserleyin.
Sırasıyla labneyi,kremayı,nişastayı,vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
Tekrar mikserle çırpın.
Kenarda beklettiğiniz ilk karışımı ekleyin, kaşık yardımıyla karıştırn ve iç dolgumuz hazır..

Dolaptan çıkardığınız tabanın üzerine dökün.
Fırının başka bölmesine su dolu bir kap yerleştirin.(Bu işlem hamurun gerilmesini önler.)
120 derece fırında 100 dk pişirin.
Üzeri kızarınca fırından alın ve soğumaya bırakın.

Vişne sosu için tencereye vişne suyunu alın ve pudingi hazırlayın.
Koyu kıvamını alınca altını kapatın ılımaya bırakın.
Ilık olan pudingi kekin üzerine yayın kalınlığını arzuya göre ayarlayın, hepsini kullanmayın.
Cheesekeki buzdolabında 1 gün bekletin.
Dilimleyerek servis edin..











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder