13 Eylül 2014 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA



Malzemeler:

1 paket kemalpaşa tatlısı
su-şeker

Muhallebi için:

5 su bardağı süt
2  yemek kaşığı nişasta
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 ymek kaşığı tereyağı


 Kemalpaşa tatlısını üzerindeki tarife göre pişirin.( 25 dk civarı..fazla pişmesin dağılır)
 Pişen tatlıları kaşıkla tek tek alarak, kare borcama dizin soğumaya bırakın.
 Ayrı bir yerde nişasta, un, şekeri karıştırıp üzerine süt ekleyin.
 Ve orta  ateşte karıştırarak pişirin.
 Muhallebi koyulaşınca vanilya ve tereyağını ekleyin.
 Soğuyan tatlıların üzerine muhallebiyi sıcak olarak dökün.
 Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi dökün buzdolabında dinlendirin.
 İyice soğuyan tatlıyı dilimleyerek servis edin..

...Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder