26 Ocak 2014 Pazar

PUF (FİNCAN BÖREĞİ)




 Malzemeler:

2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
 beyaz peynir


 Havuz şeklinde açtığınız una yumurta su ve tuzu ekleyerek yoğurun.
Yumuşak bir hamur olana kadar gerekirse su ya da un ekleyin.
Hamuru 4 parçaya bölün,servis tabağı büyüklüğünde herbirini açın.
Şekildeki gibi hamurun 7-8 yerine peynir yerleştirin.
Üzerini 2.parça ile örtün.
Fincan yardımıyla hamuru kesin.
Diğer  2 hamurada aynı işlemi uygulayın.
Kızgın sıvıyağda altını üstünü kızartın.
Peçete koydugunuz servis tabağına alın.
Sıcak servis edin.
(:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder