26 Ocak 2014 Pazar

YALANCI SU BÖREĞİ














Malzemeler:

5 adet yufka
1 büyük kase peynir
1,5 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı su 
3 adet yumurta 
4-5 dal maydanoz











 Bir kaba peyniri ve ince kıyılmış maydanozları koyun karıştırın
Başka bir kaba yumurtaları kırıp çatalla çırpın. Üzerine süt, su ve sıvı yağı ilave edin.
Fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tepsiye serin.
Üzerine bir miktar sos sürün.İkinci yufkayı ortadan ikiye bölün.
Parçaları tamamıyla sosa batırın.
İki parçayı da yanyana, ilk yufkanın üzerine yerleştirin.
Aynı işlemi 3. yufka için daha yapın.Peynirli iç harcı koyup yayın.
4. yufkayı da ortadan ikiye bölün. Parçaları sosa batırın. İç harcın üzerine yerleştirin.
Son yufkayı ise bölmeden sosa batırın. Tepsinin üzerine bütün olarak yayın.
İlk yufkanın kenarlarda sarkan kısımlarını içeri doğru yerleştirin.
Su böreğini fırına atmadan dilimleyin.Kalan sosu böreğin her tarafına gelecek şekilde dökün.
Arzuya göre susam ve çörek otu serpin.
Böreği 20 dakika dinlenmeye bırakın.
200 derecede ısıtılmış fırında, altı ve üstü kızaracak şekilde 40 dakika pişirin
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder