25 Ağustos 2014 Pazartesi

PATLICAN ÇIĞIRTMA




Malzemeler:

3 orta boy patlıcan,
7 adet sivri biber,
3 orta boy domates,
3 diş sarımsak,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 çay kaşığı şeker, tuz.

Patlıcanları alaca soyup, çapraz şekilde uzunlamasına kesin.
Tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra yıkayıp kurulayın.
Patlıcanları kızdırılmış sıvı yağda haififf renk alana kadar önlü arkalı kızartn.
Aynı yağda biberleri de hafifçce renk alana kadar kızartıp patlıcanların arasına yerleştirin. Domatesleri rendeleyin. İçine doğranmış sarımsakları, tuzu ve şekeri ilave edip pişirin.
Sosu  patlıcanların üzerinde gezdirin.

Ilık servis edin.. Afiyett olsunnn.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder