4 Mart 2014 Salı

TİRAMİSU




Genelde kedi dili bisküvi yada pandispanya kullanılarak yapılan tiramusunun keki bu tarifte var yumuşacık kremalı bir lezzet özellikle yoğun tatları sevenler için, hazır kek kullanmadan yapabileceğiniz tiramusu oldukça pratik :)



Malzemeler:

Kek için:
2 yumurta
2 türk kahve fincanı şeker
2 türk kahve fincanı un
yarım kahve fincanı ılık su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kakao
 k.tozu
vanilya

Islatmak için:
1 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı granül kahve

Kreması için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
yarım su bardağı şeker
1 vanilya
100-150 gr labne
Bitter Damla çikolata

Yumurta akını bir fiske tuz ile köpürene kadar çırpın.
Yumurta sarılarını şeker ile çırpın.
Su ve sıvıyağı ekleyin.
Un, kakao, k.tozu ve vanilyayı bir kasede karıştırın yumurtalara ekleyin son birkez çırpın.
Yağlanmış ,un serpilmiş kalıba dökün,200 derece fırında pişirin.

Kek soğuyana kadar kremasını hazırlayın.
Sütü tencereye alıp vanilya ve labne hariç bütün malzemeleri çırpın,ocağa alın.
Krema kıvam alana kadar orta ateşte sürekli çırpın.
Krema ılık hale gelince labne ve vanilyayı ekleyin mikser ile iyice çırpın.

Keki ortadan ikiye bölün şeker su ve kahve karışımıyla kekin her iki parçasını ıslatın.
Kremanın yarısını arasına yarısını üzerine kullanın.
Arzuya göre ara katına bitter damla çikolata ekleyin.
Son olarak  kakaoyu eleyerek üzerini tamamen kaplayın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder