3 Şubat 2014 Pazartesi

PATLICAN KEBABI



 Malzemeler:

3 orta boy patlıcan
1 kase kadar kıyma
2 diş sarımsak
1 domates (rende)
1 yemk kaşığı salça
sıvıyağ
bir tutam maydanoz
1 küçük soğan (rende)
1 yumurta
yarım kase bayat ekmek
baharatlar



Yuvarlak olarak doğranmış patlıcanları tuzlu suda bekletin acı suyunu alın.
Köftesi için kıyma, bayat ekmek, 1 yumurta, kıyılmış maydnoz, 2 yemk kaşığı sıvıyağ, rendelenmş soğan  ve 1 diş sarımsak bir kapta iyice yoğurun.
Dinlenmesi için buzdolabında yarım saat bekletin.
Suları alınmış patlıcanları sıvıyağda biraz kızartın havlu kağıt üzerne alın.
Daha sonra köfteleri kızartın.
Bir patlıcan dilimi bir köfte sırayla dizin.
Bir tavada rendelenmiş domates sarımsak  ve salçayı biraz kavurun
1 su bardağı su ekleyin. Hazırlanan bu sosu patlıcanların üzerine gezdirin ..Fırına atın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder