Malzemeler:
1 kase ince doğranmış tavuk
2 yeşil biber
1 domates
1 diş sarımsak
tuz
karabiber
sıvıyağ
Sosu için :
1 kase dolusu haşlanmış ıspanak
1,5su b. süt
2 yemek kaş.rendelenmiş kaşar pyniri
2çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
Biberleri domatesleri ince ince doğrayın.
Sarımsakları küçük küçük doğryn.
Kuşbaşı etleri kaseye koyun sarımsağı içine koyun
Sıvıyağı ve tuzu da atın tavuğu harmanlyn
Sosladığımız tavuk etini ayrı bir tavaya az sıvıyağ döktükten sonra soteliyn.
Peşinden biberleri ve domatesleri ilave edin.Kavurmaya devam edin
Ispanağı doğrayın.
Tavaya az sıvıyağ dökün ve ıspanağı koyup kavurn
Beğendisi için, tencereye tereyağını koyup eritin
Peşinden unu ilave edin.
Kavurduğumuz ıspanağı beğendi tenceresine alın.
Üzerine soğuk süt dökün ve karıştırın
Beğendinin içine kaşar rendesini koyup karıştırın.
Servis tabağına koyup üzerine tavuk sotesini koyarak servis edin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder