22 Ekim 2014 Çarşamba

BİSKÜVİLİ MUZLU PİRAMİT PASTA



Malzemler:

2 paket petibör bisküvi
2 adet muz

Kreması için;

3,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı  tereyağı veya margarin
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

1,5 bardak süt
Çikolatalı sos
























Kakaolu krema için olan malzemelerden yağ hariç hepsini iyice içinde topaklanma kalmayana kadar çırpıpsürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynadıktan sonra 3  dakika daha karıştırarak pişirip ocaktan alın.
Tereyağını ilave edip iyice karıştırın ve ılımasını bekleyin.
Masanın üstüne geniş olacak şekilde streç folyoyu serin.
Üstüne bisküvileri enine 3 adet uzunlamasına 6 adet yan yana gelecek şekilde koyun.
Biraz krema sürün.İkinci kat bisküviyi yerleştirin. Bir daha kakaolu kremayı sürün.
Bisküvinin kenarları 4 ortası 2 olacak şekilde bisküvi koyun.
Arasına da krema sürün, muzları ikili olan orta sıraya yerleştirin. Folyonun uzunlamasına her iki tarafını tutup yukarda muzların üstünde birleştirin. Yukarda biraz sıkıştırarak üçgen şeklini verin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Dinlenmiş olan piramit pastanın üzeri için çikolata sosun yarısını üzerndeki tarife göre pişirin..
Pastanın üstündeki streç filmi açıp çikolata sosu üstüne sürün.Muz dilimleriyle süsleyin.
Buzdolabında 1 saat dinlendirip servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder