Malzemeler: (5 kişilik)
Hamuru için;
yarım kilo un
tuz
aldığı kadar su
iç Malzemesi ;
200 gram kıyma
4 dilim bayat ekmek içi
1 tutam maydanoz
pulbiber karabiber
3 yemek k.sıvıyağ
Hamur için gerekli olan malzemeleri kullanarak orta sertlikte bir hamur yoğrun.
3 kaşık sıvıyağda ekmek ve kıymayı kavurun,
Karabiber tuz ekleyin en son maydanoz ilave edin .
Hamur 15 dk dinlendirildikten sonra orta kalınlıkta bir hamur açın ve karelere kesin.
Her bir kareye kıymalı harçtan bi çay kaşığı koyun ve üçgen şeklinde kapatın.
Daha sonra tencerede kaynamış 1 tatlı kaşığı tuz ve sıvıyağ ilave edilmiş suyun içine atarak 10 dakika haşlayın.
Süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
En son üzerine tereyağı ve biber gezdirin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder