23 Temmuz 2014 Çarşamba

KULAK MANTISI



Malzemeler: (5 kişilik)

Hamuru için;
yarım kilo un
tuz 
aldığı kadar su

iç Malzemesi ;

200 gram kıyma 
4 dilim bayat ekmek içi 
1 tutam maydanoz
pulbiber karabiber
3 yemek k.sıvıyağ
  

 


Üzeri için ;

Yoğurt
sarımsak, 
kırmızı biber
tereyağ
nane
  





 
Hamur için gerekli olan malzemeleri kullanarak orta sertlikte bir hamur yoğrun. 
3 kaşık sıvıyağda ekmek ve kıymayı kavurun,
Karabiber tuz ekleyin en son maydanoz ilave edin . 
Hamur 15 dk  dinlendirildikten sonra  orta kalınlıkta bir hamur açın ve karelere kesin.
Her bir kareye  kıymalı harçtan bi çay kaşığı koyun ve üçgen şeklinde kapatın.
Daha sonra tencerede kaynamış  1 tatlı kaşığı tuz ve sıvıyağ  ilave edilmiş suyun içine atarak 10 dakika haşlayın.
Süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
En son üzerine  tereyağı ve biber gezdirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder