4 Mart 2014 Salı

GARNİTÜRLÜ TAVUK SOTE




Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğann
1 adet domatess
Yarım kavanoz garnitür
1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz karabiber
pul biber
1 diş sarımsak


Yıkanmış ve küp küp doğranmış tavukları sıvı yağa ekleyip kendi suyunda iyice soteleyin.
Soğanı yemeklik doğrayıp tavukların üzerine ekleyin biraz daha kavurun.
İnce kıyılmış sarımsağı da ekleyin.
Küp küp doğranmış domates ve salça  eklenir tekrar kavrulur.
Üzerine sıcak su eklenir çok fazla olmasın.Suyunu biraz çeksin.
Ocaktan almaya yakın garnitürü ve baharatları ilave edin bi 10 dk daha pişmeye bırakın.
(:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder