3 Mart 2014 Pazartesi

CEVİZLİ KOMEÇ (BÖREK)


Zonguldak yöresinin meşhur tariflerinden biri olan komeç çok sevilen bir çeşit börektir..
Eee bir Devrek'li olarak yapmasını bilip, yayınlamamak olmaz dimii :)))


Malzemeler:

1 kg un
yarım litre kadar su
tuz

İç Harcı:

4 su bardağı çekilmiş ceviz
sıvıyağ
çörek
yumurta sarısı

Unu havuz şeklinde açın.
Ilık suyu kıvamına göre yavaş yavaş ekleyin.
Tuzu da ekledikten sonra yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurunuzu 4 bezeye ayırın.
Her bir bezeyi yuvarlak tepsi büyüklüğünde un serpilmiş sofrada açın,
Açtığınız hamura sıvıyağ sürerek sofra büyüklüğünde elinizle hamuru genişletin.
Her yufkaya bir su bardağı ceviz serpiştirin,ceviz miktarını azaltabilirsiniz.
Rulo şeklinde sararak yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin.
Kalan 3 bezeyide aynı şekilde açın,ortada ki bezenin etrafına dolayarak devam edin.
Yumurta sarısı sürüp çörek serpiştirin.
Isınmış 200 derece fırında 1 saate yakın üzeri kızarana kadar pişirin.
Dilimleyip sıcak servis edin..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder