Malzemeler:
2 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı süt
tuz
Üzeri için:
1 adet tavuk göğsü
1 adet yeşil biber
1 adet domtes
Tuz
sıvıyağ
karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
kırmızı biber
Patatesi soyup küp küp doğrayın ve haşlayın.
İyice yumuşayan patatesi ezin.
Bir tencereye tereyağını koyup eritin.
Üzerine ezilmiş patatesi ekleyin.
Tuz ve karabiberini atın ve bir iki kez çevirin.
1 bardak sütü ekleyin. Süt ve patates kıvam alnca ocağın altını kapatın.
Bir tavaya 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağı koyup kızdırın.
Kuşbaşı tavuk göğsünü tavaya alıp kavurmaya başlayın.
Kızarmaya başlayan tavuk etlerine biber ve domatesleri tuz ve karabiberi ekleyin.
5 dakika daha kavurup altını kapatın.
Geniş bir servis kabına patates püresini alıp yayın.
Üzerine tavuk etlerini serin.
En üste de kızartılmış tereyağı ve pulbiberi döküp sıcak servis edin. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder