11 Temmuz 2014 Cuma

GÜLLAÇ




Ramazan sofralarının vazgeçilmezi, bir Osmanlı tatlısı olan Güllaç seçim yapabileceğiniz hafif  miss gibi bir tatlı :) 

Malzemeler:

15 adet güllaç yaprağı
3 litre süt
1 bucuk kase şeker
2 yemek kaşığı gülsuyu

Süslemek için:

fındık
ceviz
yeşil fıstık vs vs..


Önce süt ile şekeri kaynatın ve ılımaya bırakıni
Ilık hale gelen süt ile güllaç yapraklarını teker teker ıslatın.
Her 2 ya da 3 katta bir arzu ettiğiniz iç harcı üzerine serpin.
En son kalan sütü en üste dökün.
İsterseniz 2-3 yemek kaşığı gülsuyu ilave edblrsinz.
Ve istediğinz gibi süsleyeblirsiniz..
Birkaç saat soğumaya bırakınn afiyett olsunnn....:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder