2,5 su bardağı un
1 tane yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
su
İç Malzemesi
250 g kıyma
1 kuru soğan
pulbiber
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
nane
Diğer mantılara göre çok daha
pratik, şimdiden kolay gelsin :)
Hamur malzemelerini bir kaba alıp azar azar su ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edin,biraz dinlendirim.
İç
malzemesi için soğanı rendeleyin.
Bir kaba alıp içine kıymayı, tuzu ve pul biberi ekleyip güzelce karıştırın.
Dinlenen hamuru oklava yardımıyla
açın.
Açtığımız yufkadan uzun şeritler
kesin
İçine kıymayı yerleştirip üzerini kapatacak şekilde sıkıca sarın.
Bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesin.
Hazırlanan hamurları kaynayan suya atıp
haşlayın,
Piştiği zaman suyunu süzmeden içine 1 su bardağı su dökün,
Kevgirle servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Nane, pulbiberle süsleyip servis edin..Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder