16 Ekim 2014 Perşembe

KOLAY MANTI


Malzemeler:

2,5 su bardağı un
1 tane yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
su




İç Malzemesi

250 g kıyma                 
1 kuru soğan
pulbiber

1 kase yoğurt  
1 diş sarımsak
 nane





Diğer mantılara göre çok daha pratik, şimdiden kolay gelsin :) 

Hamur malzemelerini bir kaba alıp azar azar su ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edin,biraz dinlendirim.
 İç malzemesi için soğanı  rendeleyin.
 Bir kaba alıp içine kıymayı, tuzu ve pul biberi ekleyip güzelce karıştırın.
 Dinlenen hamuru  oklava yardımıyla açın.
 Açtığımız yufkadan uzun şeritler kesin 
İçine kıymayı yerleştirip üzerini kapatacak şekilde sıkıca sarın. 
Bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte kesin.
Hazırlanan hamurları kaynayan suya atıp haşlayın,
Piştiği zaman suyunu süzmeden içine 1 su bardağı su dökün, 
Kevgirle servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Nane, pulbiberle süsleyip servis edin..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder