5 Ağustos 2014 Salı

ELTİ BOĞAN KURABİYE






Malzemeler:

125 gram margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket k.tozu (Mahlepli)
1 yumurta akı( sarısı üzerne)
çörek otu
aldığı kadar un







Margarin ile sıvı yağı bir yoğurma kabına alın krema kıvamında özdeşleştrin.
Sonra yumurtanın akını, tuzunu, şekerini katın.
Yavaş yavaş ununu ve k.tozunu ekleyip yoğurun.
Kıvamı yumuşak olmasın, hamurumuz fırında yayılmasın.
Hamuru uzunlamasına yuvarlayın.Bıçakla verev şeklinde kesin.
Fırın tepsisini unlayın kestiğiniz elti boğanları sırayla dizin.
Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin.
Fırında rengi beyaz kalacak şekilde pişirin.

Afiyet olsun eltilereee :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder