4 Şubat 2014 Salı

KATMER POĞAÇA



Malzemeler: ( 24 adet )

Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
100 gr tereyağı (aralarına sürmek için,sanayağıda olabilir)

Üzeri için; 1 yumurta sarısı, Çörek otu
İç Malzemesi ; Beyaz peynir,  Maydanoz




Süt ve suyu bir kaba alın, mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın.
Üzerine sıvı yağı da ilave edin.
Unu yavaş ekleyip yoğuruyoruz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve 45 dk mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 20 bezeye ayırın.
İlk 10 bezeyi kullanın, 10 bezeden her birini yemek tabağı büyüklüğüne yakın açın.
Üzerine eritilmiş tereyağ sürüp üst üste koyun,10 uncu hamura yani en üsttekine yağ sürmeyin.
10 beze bittikten sonra  buzdolabına kaldırın.(Yağın donması kat kat olmasını sağlar.)
Kalan 10 bezeye de aynı işlemi yapın.
Buzdolabından hamuru çıkarıp açılabildiği kadar açın,şekildeki gibi kesin.
Uçlarına peynirli harç koyup rulo yapın.
Hamurun hepsi bittikten sonra tepside 20 dk bekletin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.
180-200 derecede kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder