19 Mayıs 2014 Pazartesi

PEYNİRLİ PİŞİ



İsterseniz  kahvaltı masalarınız için,isterseniz  beş çayı için rahatlıkla yapabileceğiniz bir tarif...

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
İçi için 2 dilim beyaz peynir ya da lor peyniri..



 Bir kapta un, şeker ve mayayı karıştırın
İçine suyu yavaş yavaş ekleyerek  yoğurmaya başlayın.
Tuzu ekleyi ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru toplayıp üzerine az miktarda un serpin ve bir bez örtü,30-40 dk dinlendirin.
Hamurdan küçük parçalar koparıp avcunuzun içinde bastırın ve ortasına bir parça beyaz peynir koyup kapatın ve yuvarlayın.
Yuvarlakları un serptiğiniz bir bezin üzerine dizin,Bu şekilde de 20 dk. dinlendirin,
Yağı iyice kızdırın,hamurları hafiçe bastırıp yassılaştırın önlü arkalı kızartın.
Havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın.
Sıcakken tüketilmesi önerilir,çünkü ısıtılsa bile ilk tazeliğini korumaz..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder