11 Mayıs 2014 Pazar

HAVUÇ SALATASI



Malzemeler:

4 adet orta boy havuç
1 bucuk kase yoğurt.
1-2 diş sarımsak.
2 yemek kaşığı sıvı yağ.
1 yemek kaşığı zeytinyağ.
Tuz

Süslemek için
ceviz
pulbiber

Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun, rendeleyin
Tavaya  sıvı yağ koyup, havuçlarıı ekleyin,orta hararetli ateşte kavurun.
Kavrulan havuçları soğuması için kenarda bekletin.
Ezilmiş sarımsak ve yoğurdu  güzelce karıştırın.
Bu karışıma ılık haldeki kavrulan havuçları ekleyin (Fazla karıştırmadan)
Üzerine  zeytinyağ gezdirerek pulbiber ve ceviz ile süsleyin...

Süsleme için  maydanoz, dereotu, taze nane, kullanabiliriz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder