Malzemeler:
1 tane bütün bayat ekmek
1 tane küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım çay bardağı süt
Tuz, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için; sarımsaklı yoğurt, kavrulmuş salça..
Bayat ekmeği küçük parçalara bölün.
Üzerine rendelenmiş soğanı, sarımsağı yumurtayı, baharatları ve sütünü de ekleyip yoğurun.
Hamur kıvamına geldiğinde parçalara ayırıp şekil verin.
Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
Üüzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
1 tatlı kaşığı salçayı çok az sıvı yağda kızdırdıktan sonra üzerine ekleyin.
Sıcak servis edin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder