1 Ağustos 2014 Cuma

MUSAKKA



Malzemeler:

4-5 adet biber   
5 adet Patlıcan
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı margarin
250 gr. Kıyma
2 adet Soğan (ince doğranmış)
2 adet Domates (halka doğranmış)
2 ince doğranmış domates (ince doğranmış)
tuz karabiber pulbiber
2 diş sarımsak
                                                                                                                                                                                      

Patlıcanların kabuklarını soyup, yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın.
Üzerlerine tuz serpip, yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin.
Sonra soğuk suyla yıkayıp, kurulayın. Sıvıyağını bir tavada kızdırın.
Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın. Kağıt peçete üzerine çıkartın.
Musakkayı pişireceğiniz fırın tepsisine kızarttığınız patlıcanları dizin.
Bir tencerede margarini eritin. Yağ kızınca soğan ara sıra karıştırarak birkaç dakika sote edin.
Kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun.
İnce doğranmış domates,sarımsak, salça, tuz ve biberi ilave edin.
Kaynar su koyup, bir taşım kaynatın.
Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyun.
Üzerine halka doğranmış domates ve biberi yerleştirin.1 su bardağı salçalı su dökün.
Tepsiyi, önceden ısıtılmış fırına sürüp, musakkayı 25-30 dakika pişirin. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder